In 1988 ging voor Ron Labohm een droom in vervulling toen hij met Instalon interieurbouw zijn eigen bedrijf begon. “Ik had werkelijk al honderden keukens verkocht voor een ander. Veel dingen zag ik goed gaan maar ook fout. Daarom doe ik het nu heel anders.”

“Mijn klanten hebben alleen met mij te maken. Van ontwerp tot offerte en van montage tot oplevering. Ik kom bij de mensen thuis. Hoe kan je nu vanuit een showroom een keuken verkopen als je nog nooit gezien hebt hoe die mensen wonen? Zo ben ik eens bij mensen geweest die mij opbelden met de vraag naar een eiken keuken. Kom ik bij de mensen en tref ik daar een modern, wit hoogglans interieur gecombineerd met een eiken vloer. Mijn advies was daarom: neem geen eiken keuken maar een witte keuken in stijl van de meubelen. Zo ontstond een mooi contrast. Die mensen zijn me nog steeds dankbaar.”

Geen agressieve verkoop
Instalon Keuken Design is gevestigd in Sleeuwijk. Verwacht daar geen glamourachtige keukenshowroom waar je in verdwaalt. Maar wat je daar wel tegenkomt is een zeer persoonlijke benadering en een offerte die je gerust mee naar huis mag nemen. “Van die agressieve verkoopmethodes moet ik niks hebben”, aldus Labohm.
Geheel vrijblijvend maak ik het eerste ontwerp met offerte. Vervolgens ga ik met de aspirant koper om tafel, dan volgt het tweede of derde ontwerp met offerte. Het leukste komt daarna. Als de keuken eenmaal is gekocht kom ik nog vaak bij de mensen over de vloer. Ik installeer zelf. Ik durf gerust te garanderen dat hun droomkeuken nooit een nachtmerrie wordt.”

Der Kreis Labohm is aangesloten bij Der Kreis, een Europese organisatie van zelfstandige keukenhandelaren met 2.100 leden. “Daardoor kan ik concurrerende prijzen bieden”. Aldus deze gedreven professional.